דלעת מתוקה בקינמון לראש השנה
בראש השנה יש הנוהגים להכין דלעת ("קרא") ולברך: "שתקרע את רוע גזר דיננו ויקראו לפניך זכויותינו".
המצרכים
דלעת חתוכה לקוביות גדולות
2 כפות שמן קנולה/חמניות מכבישה קרה
חופן צימוקים אורגניים (ללא תוספת גופרית)
חופן שזיפים מיובשים מגולענים
כף קינמון
3 כפות מים
כף סירופ אגבה או סוכר קנים (לא הכרחי)
אופן ההכנה
- "מבשלים" את קוביות הדלעת בשמן על אש נמוכה מאוד כשתי דקות (בשל החום הנמוך אין זה טיגון).
- מוסיפים את הצימוקים, השזיפים והקינמון ומערבבים.
- מכסים את הסיר וממשיכים לבשל באש הנמוכה ביותר שיש.
- כאשר האש נמוכה מאוד הדלעת מגירה מתוכה נוזלים ולעיתים אין צורך להוסיף מים. ואולם, אם רואים שכל הנוזלים התאדו יש להוסיף כמה כפות מים למניעת חריכה.
- כאשר הדלעת מתרככת המתכון מוכן להגשה.
שתהיה לכולנו שנה טובה ומתוקה!
מרק תפוחים קר
חומרים
כ 11 תפוחים בינוניים
11 כפות סוכר
מקל קינמון
5 ציפורן
כוס יין לבן
1/3 מיכל שמנת מתוקה
אופן ההכנה
מקלפים ומגלענים את התפוחים
שמים בסיר...
הסירפד, שמומלץ לקטוף אותו בעונה זו, הוא צמח עשיר מאוד במינרלים (בעיקר בברזל, סידן ואשלגן), מחזק את הדם, מנקה את...
המצרכים
2 כוסות אפונה ירוקה יבשה (חשוב שהאפונה לא תהיה ישנה וצבעה יהיה ירוק מעט בוהק על מנת להגיע לטקסטורה הנכונה...