טייגלאך לראש השנה
לבצק
2 כוסות קמח מנופה
¼ 1 כפיות אבקת אפייה
6 חלמונים
3 ביצים שלמות
2 כפות שמן
לרוטב
3 כוסות סוכר קנים
דבש כוס
3 כוסות מים
הוספה
300 ג´ אגוזים מכל מיני סוגים ( מלך, קשיו, לוז וכד´)
100 ג´ צימוקים
כוס יין מתוק
אופן ההכנה
- לשים יחד ביד את כל חומרי הבצק ומנפים תוך כדי הלישה קמח עד שהבצק איננו נדבק ידיים. מרקם הבצק רך.
- יוצרים גלילים בקוטר של כחצי ס"מ (כמו נקניקים ארוכים) וחותכים באמצעות סכין לחתיכות בגודל של שקדי מרק גדולים.
- מרתיחים בסיר את חומרי הרוטב, מוסיפים את חתיכות הבצק ומבשלים יחד במכסה סגור על אש בינונית/קטנה במשך רבע שעה.
- מוסיפים את האגוזים, הצימוקים ומבשלים יחד כשעה על אש קטנה.
- לקראת סוף הבישול מוסיפים את היין המתוק.
שנה טובה ומתוקה!
" הצבעוניות של המזון גם יפה לעיניים וגם טובה לבריאותנו".
סלט פסטה צבעוני לשבועות
כמות: 4 מנות
המצרכים:
2 כוסות פסטה מבושלת מקמח...
6 תפוחי אדמה
חצי כוס שמן זית
חצי כוס קמח מלא
חצי כוס מים
חצי כפית קינמון
2 כפות סוכר חום
2 ביצים
חצי כפית מלח
מגררים את...
בשבועות נהוג להכין מאכלים לבנים וזכים, כסמל לתורה הקדושה, מתכון זה משתמש בקרם שקדים שנותן את אותו אפקט אך בריא...