עוגיות שומשום קלות להכנה
השומשום מהווה מקור טבעי מצוין לסידן, מגנזיום, ברזל ומינרלים נוספים. המתכון שלהלן קל מאוד להכנה ומתאים לאנשים עסוקים שבכל זאת לא מוותרים על אפייה עצמאית. ניתן להכין משומשום מלא או לבן. המלא עשיר יותר מבחינה תזונתית אך קליפתו מכילה חומצה אוקסלית שלא קיימת בשומשום הלבן ומפריעה לספיגת הברזל.
המצרכים (ל 30 עוגיות)
400 גרם שומשום
1 כוס גרעיני חמניה מקולפים
2 ביצים
4 כפות סוכר חום
אופן ההכנה
- מערבבים יחד את כל המרכיבים.
- משטחים את התערובת בתבנית מרובעת.
- אופים בתנור בחום של 180 מעלות.
- לאחר כ 5 דק' אפייה חורצים בתבנית את צורת העוגיות. ניתן לחתוך בצורה אלכסונית.
- ממשיכים לאפות עד שהעוגיות משחימות ומתקשות. (כ 15 דק')
ט"ו בשבט שמח!
המצרכים
1 כרובית גדולה
2 צרורות פטרוזיליה
צרור כוברה
צרור בצל ירוק
גרעיני רימון מקולפים
לרוטב: מיץ מלימון אחד שמן זית 2 כפות תרכיז רימונים
כף דבש/סילאן
מלח אופן ההכנה
11. גוררים את...
בכל ניוזלטר אנו מכניסים מתכון ממטבחו של אחד מההומאופטים חברי העמותה. הפעם נהנה מעוגת קוקוס כשרה לפסח פרי מטבחה של...
מרק תפוחים קר
חומרים
כ 11 תפוחים בינוניים
11 כפות סוכר
מקל קינמון
5 ציפורן
כוס יין לבן
1/3 מיכל שמנת מתוקה
אופן ההכנה
מקלפים ומגלענים את התפוחים
שמים בסיר...