עוגיות שומשום קלות להכנה

השומשום מהווה מקור טבעי מצוין לסידן, מגנזיום, ברזל ומינרלים נוספים. המתכון שלהלן קל מאוד להכנה ומתאים לאנשים עסוקים שבכל זאת לא מוותרים על אפייה עצמאית. ניתן להכין משומשום מלא או לבן. המלא עשיר יותר מבחינה תזונתית אך קליפתו מכילה חומצה אוקסלית שלא קיימת בשומשום הלבן ומפריעה לספיגת הברזל.

המצרכים (ל 30 עוגיות)

400 גרם שומשום

1 כוס גרעיני חמניה מקולפים

2 ביצים

4 כפות סוכר חום

אופן ההכנה

  1. מערבבים יחד את כל המרכיבים.
  2. משטחים את התערובת בתבנית מרובעת.
  3. אופים בתנור בחום של 180 מעלות.
  4. לאחר כ 5 דק' אפייה חורצים בתבנית את צורת העוגיות. ניתן לחתוך בצורה אלכסונית.
  5. ממשיכים לאפות עד שהעוגיות משחימות ומתקשות. (כ 15 דק')

ט"ו בשבט שמח!

עלי גפן ממולאים באורז מלא וצימוקים

בפורים נהוג לאכול מאכלים ממולאים משום שהמילוי מוסתר בתוך הממלא, כמו שהמתחפש מוסתר בתוך התחפושת. במתכון הנוכחי השתמשנו בעלי גפן...

"לביבות" תפוחי אדמה אפויות

6 תפוחי אדמה חצי כוס שמן זית חצי כוס קמח מלא חצי כוס מים חצי כפית קינמון 2 כפות סוכר חום 2 ביצים חצי כפית מלח   מגררים את...

סלט פסטה צבעוני

" הצבעוניות של המזון גם יפה לעיניים וגם טובה לבריאותנו". סלט פסטה צבעוני לשבועות כמות: 4 מנות המצרכים: 2 כוסות פסטה מבושלת מקמח...

מרק תפוחים קר

מרק תפוחים קר   חומרים כ 11 תפוחים בינוניים 11 כפות סוכר מקל קינמון 5 ציפורן כוס יין לבן 1/3 מיכל שמנת מתוקה   אופן ההכנה מקלפים ומגלענים את התפוחים שמים  בסיר...
בנייה וקידום אתרים בנייה וקידום אתרים
on_sent_ok:ga('send', 'event', 'השארת פרטים', 'שליחה');