עוגיות שומשום קלות להכנה
השומשום מהווה מקור טבעי מצוין לסידן, מגנזיום, ברזל ומינרלים נוספים. המתכון שלהלן קל מאוד להכנה ומתאים לאנשים עסוקים שבכל זאת לא מוותרים על אפייה עצמאית. ניתן להכין משומשום מלא או לבן. המלא עשיר יותר מבחינה תזונתית אך קליפתו מכילה חומצה אוקסלית שלא קיימת בשומשום הלבן ומפריעה לספיגת הברזל.
המצרכים (ל 30 עוגיות)
400 גרם שומשום
1 כוס גרעיני חמניה מקולפים
2 ביצים
4 כפות סוכר חום
אופן ההכנה
- מערבבים יחד את כל המרכיבים.
- משטחים את התערובת בתבנית מרובעת.
- אופים בתנור בחום של 180 מעלות.
- לאחר כ 5 דק' אפייה חורצים בתבנית את צורת העוגיות. ניתן לחתוך בצורה אלכסונית.
- ממשיכים לאפות עד שהעוגיות משחימות ומתקשות. (כ 15 דק')
ט"ו בשבט שמח!
לכבוד ראש השנה, סלט חגיגי, עשיר וצבעוני בעל תכולת ויטמינים גבוהה. מצוין במיוחד לנשים מיניקות.
המצרכים:
3 ראשי שומר
5 גזרים
גרגרי רימון מרימון...
המצרכים
כוס וחצי עדשים כתומים
חצי כוס אורז (מלא/לבן)
2 בצלים גדולים
2 עגבניות בשלות
3 גזר
1 ס"מ ג´ינגר טרי
2 שיני שום
חצי כפית כמון
חצי כפית...
מתכון קליל, בריא ומהיר – והתוצאה טעימה ומהנה.
כמות ל 7 סועדים
המצרכים
7 אגסים
חצי כוס סוכר חום/דבש/סירופ מייפל טבעי
גרידת לימון
½ כוס קמח...