עוגיות שומשום קלות להכנה

השומשום מהווה מקור טבעי מצוין לסידן, מגנזיום, ברזל ומינרלים נוספים. המתכון שלהלן קל מאוד להכנה ומתאים לאנשים עסוקים שבכל זאת לא מוותרים על אפייה עצמאית. ניתן להכין משומשום מלא או לבן. המלא עשיר יותר מבחינה תזונתית אך קליפתו מכילה חומצה אוקסלית שלא קיימת בשומשום הלבן ומפריעה לספיגת הברזל.

המצרכים (ל 30 עוגיות)

400 גרם שומשום

1 כוס גרעיני חמניה מקולפים

2 ביצים

4 כפות סוכר חום

אופן ההכנה

  1. מערבבים יחד את כל המרכיבים.
  2. משטחים את התערובת בתבנית מרובעת.
  3. אופים בתנור בחום של 180 מעלות.
  4. לאחר כ 5 דק' אפייה חורצים בתבנית את צורת העוגיות. ניתן לחתוך בצורה אלכסונית.
  5. ממשיכים לאפות עד שהעוגיות משחימות ומתקשות. (כ 15 דק')

ט"ו בשבט שמח!

טפיוקה בקוקוס עם פירות העונה

הטפיוקה מיוצרת משורש דרום אמריקאי. כשלעצמה היא בעיקר עמילן ואינה מכה ערכים תזונתיים מיוחדים, אך יתרונותיה הם היותה נטולת גלוטן...

בלינצ'ס ללא גלוטן עם וריאציה לחנוכה

כ-16 בלינצ'ס   מצרכים לבלילה: 6 ביצים 1.5 כוסות חלב קוקוס קורט מלח 1 כף סוכר פירות ½ כפית א. אפיה 2 כפות שמן 3 כפות גדושות קמח תפו"א מעט...

עוגת תפוחים וסולת - טבעונית וקלה להכנה

המצרכים כוס קמח מלא כוס סולת (עדיף מלאה) כוס סוכר קנים 7-10 תפוחים מכל זן שהוא מעט קינמון שמן קוקוס מכבישה קרה - ½ כוס אופן ההכנה 1...

צנצנת דבש, אגוזים ופירות מיובשים לראש השנה

רעיון למתנה מקורית ובריאה לחג, במקור משמש כמתנת חיזוק ליולדת – טוב ליולדת לאכול כף מהמעדן הזה לפני כל הנקה...
בנייה וקידום אתרים בנייה וקידום אתרים
on_sent_ok:ga('send', 'event', 'השארת פרטים', 'שליחה');