עוגיות שומשום קלות להכנה

השומשום מהווה מקור טבעי מצוין לסידן, מגנזיום, ברזל ומינרלים נוספים. המתכון שלהלן קל מאוד להכנה ומתאים לאנשים עסוקים שבכל זאת לא מוותרים על אפייה עצמאית. ניתן להכין משומשום מלא או לבן. המלא עשיר יותר מבחינה תזונתית אך קליפתו מכילה חומצה אוקסלית שלא קיימת בשומשום הלבן ומפריעה לספיגת הברזל.

המצרכים (ל 30 עוגיות)

400 גרם שומשום

1 כוס גרעיני חמניה מקולפים

2 ביצים

4 כפות סוכר חום

אופן ההכנה

  1. מערבבים יחד את כל המרכיבים.
  2. משטחים את התערובת בתבנית מרובעת.
  3. אופים בתנור בחום של 180 מעלות.
  4. לאחר כ 5 דק' אפייה חורצים בתבנית את צורת העוגיות. ניתן לחתוך בצורה אלכסונית.
  5. ממשיכים לאפות עד שהעוגיות משחימות ומתקשות. (כ 15 דק')

ט"ו בשבט שמח!

דלעת ערמונים ממולאת בבורגול ברוטב עגבניות

המצרכים 5-7 דלעת ערמונים (דלעת קטנה)* למילוי בצל חופן צנוברים חופן צימוקים כהים שטופים שורש סלרי 1.5 כוסות בורגול גס שמיר כף שמן זית לרוטב 10 עגבניות בשלות בצל 2-3 שיני שום קצוצות רסק...

תבשיל כוסמת עם פטריות שיטאקי וירקות בתיבול אסיאתי

בס"ד     תבשיל כוסמת עם פטריות שיטאקי וירקות בתיבול אסיאתי   מצרכים 500 ג´ כוסמת 3 כפות שמן זית שקית פטריות שיטאקי יבשות (כ 100 ג´)- אפשר...

שיפודי טופו וירקות

הדרך המומלצת להכנת השיפודים היא השריית הטופו והירקות במרינדה למשך כמה שעות – לילה במקרר. נמליץ על 2 מתכונים למרינדה משני...

חרוסת

סוג אחד של חרוסת מיני רבים. החרוסת היא מהמאכלים הטעימים וגם המזינים של פסח. היא עשירה בברזל, סידן ומינרלים נוספים...
בנייה וקידום אתרים בנייה וקידום אתרים
on_sent_ok:ga('send', 'event', 'השארת פרטים', 'שליחה');